Få bort fotsvamp med naturlig behandling del 1

av Dagmar Grote

I första delen ska jag berätta hur du får bort fotsvamp med naturlig behandling och i den andra delen hur du kan undvika att få fotsvamp. 

Jag har inga siffror (går säkert att kolla upp på nätet) för det, men tror nog att fotsvamp är en vanlig besvärlig åkomma och att väldigt många drabbas av det. Den återkommer med jämna mellanrum och egentligen får man inte bot på fotsvamp. Kräm mot fotsvamp som finns på apoteket "dödar" bara fotsvampen och förändrar inte miljön på huden. För att du verkligen för gott ska bli av med fotsvamp behövs att miljön på huden blir sådan att svampen inte kan leva på din hud.

Följande naturliga behandlingar har hjälpt mot fotsvamp:

  • Blanda hälften ättiksprit 12 % med hälften vatten i en sprayflaska. Jag använder en eau de toilette flaska som jag blandar vätskan i. Spreja vätskan mellan tårna morgon och kväll. OBS det svider i början.
  • Tea tree olja (100% ren olja), smörj in två gånger om dagen.
  • Vitlök, ta en klyfta och repa den lätt så att saften kan komma till ytan. Gnid in på de drabbade områdena morgon och kväll. Förvara klyftan i plast, då torkar den inte ut och du kan använda den ett par gånger. 
  • Byt strumporna varje dag.

Svårt drabbade områden kan du behandla med gasväv över natt. Blöt tunn gasväv med Tea tree olja eller krossad vitlök eller ättika/vatten- blandningen och linda väven mellan tårna. Med en strumpa håller du gasväven på plats.

Välkommen med frågor och kommentarer!

Sköt om dig!

Gasväv runt tårna mot fotsvamp
Gasväv runt tårna mot fotsvamp

Tillbaka

Lägg till en kommentar

Kommentar från mats westergren | 2021-06-09

hej har Mögel (fotsvamp)mellan vänster lilltå och nästa tå, det kliar så in i 17
du skriver byta strumpor varje dag vilka typer av material rekommenderar du, Ull finns det annat? ej syntetiskt.
mvh
mats westergren

Kommentar från Dagmar | 2021-06-11

Hej Mats!

Tack för din fråga.

Bästa strumporna är tårstrumpor av bambo eller bomull. Tårstrumpor håller torr mellan tårna. Skulle du inte gilla tårstrumpor så använd vanligt babypuder mellan dina tår. Ullstrumpor går också bra när du kan tvätta dem i 40 grader.

Läs gärna del 2 behandling mot fotsvamp.
Lycka till!

Bästa hälsningar
Dagmar, Må bra XXL