Min väg till...

Mitt namn är Dagmar Grote och jag brinner för hälsa och välmående. Jag är kinesiolog (sedan 2003), certifierad handledare i sorgbearbetning (sedan 2009) och har mycket kunskap och erfarenhet kring sund mat (i 33 år)
Jag jobbar som personlig konsult för hälsa och välmående och har min praktik i Bodafors.

Som fyrabarnsmamma har min strävan varit, särskilt när barnen var små, att ha friska barn.
Jag var rädd att jämt och ständigt behöva sitta i väntrummet hos läkaren med alla olika besvär ett barn kan drabbas av. Jag tyckte att läkare inte har några lösningar utan bara ser symptomen och inte orsaken till sjukdomen.
Dessutom ville jag slippa biverkningar med kemiska preparat. Därför sökte jag hjälp bl a av homeopat, naturläkare och kinesiolog. Resultatet var att mina barn hade nästan inga besvär alls, eftersom genom den komplementära medicinen fick de (och även vi förstås) en jättebra grundläggande hälsa.

..det började med en sund livsstil...

Redan som 19-åring började jag av en ren tillfällighet att jobba i en hälsokostaffär i Tyskland. Den var tidigt ute med att sälja ekologiska varor.

I början var det basprodukter såsom fullkornsmjöl, fullkornsris etc även ekologiska grönsaker.

När jag hade satt mig in i ämnet sund mat blev jag tagen och kvar i 13 år. Så småningom utökade vi varuutbudet och det blev en stor affär med non food (delvis Fair Trade), ekologiska odlade basprodukter och färska ekologiska varor.

...och gick vidare med komplementärmedicin...

Om man redan är inne på spåret med sund mat så ligger alternativmedicin inte långt bort, speciellt inte när man får barn. För mig var det självklart att ifrågasätta skolmedicinen och istället söka hjälp inom komplementärmedicinen. I stor sett gick vi bara till naturläkare med våra barn. Bara en gång behövde vi antibiotika till ett av barnen som hade en öroninflammation.

Men jag tyckte inte att den alternativa medicinen räckte till och gick sökande vidare för att hitta ytterligare ett sätt att förbättra min familjs hälsa. Jag upptäckte att det fanns kunskap om hur våra själars tillstånd påverkar hälsan.

...för att upptäcka kinesiologi...

Ordet kommer från grekiskan och betyder rörelselära.

Av nyfikenhet gick jag 2003 en kurs i Touch For Health i Tyskland. Jag upptäckte att det var det som jag hade letat efter. Jag beslutade mig för att det var detta jag ville arbeta med. Jag gick fler kurser i Health Kinesiology.

...och en försummad känsla...

som kallas sorg. Jag visste inte att jag hade så mycket obearbetad sorg i mig. Jag tänkte på sorg bara i sammanhanget med dödsfall men att t ex skiljas eller flytta förknippade jag inte med sorg. När jag upptäckte sambandet mellan bearbetad sorg och hälsa beslöt jag som komplement till kinesiologi att bli handledare i sorgbearbetning.

...att få jobba med att hjälpa dig att Må bra XXL

Sedan upptäckte jag att det finns ett stort behov för många med trivselvikt. Att gå ner i vikt är lätt i början men att sedan hålla vikten är inte längre lätt alls. Jag kan hjälpa med min gedigna erfarenhet och kunskap kring sund mat och med min förmåga att ta varsam hand om männsikor som vill uppnå sin trivselvikt och därmed hälsa.

En "aha"-upplevelse är när hjärnan får vetskap om det som hjärtat och kroppen redan visste.
Okänd

Länkar

Är du nyfiken vilka utbildningar jag har gått och vill veta mer om kinesiologi och sorgbearbetning klicka här...

Läs vidare om Trivselvikt och Sorgbearbetning och Kinesiologi 

Jag jobbar med trivselvikt, sorgbearbetning och kinesiologi i kommunerna Nässjö, Sävsjö, Vetlanda, Aneby och Eksjö samt i hela Jönköpings län.